Rezultate pentru eticheta "online "
Tot mai mulţi părinţi constănţeni vor ca orele să se desfăşoare online. ''Dacă profesorii s-ar vaccina toţi, nu aş avea o problemă...''

Incidența în municipiul Constanța a început să scadă. Însă chiar și așa nu toți părinții sunt de acord ca elevii să revină la cursuri. Mulți preferă ca orele să se desfășoare în mediul online. Alții consideră că aceștia pierd foarte multă materie atunci când învață de acasă. Susțin că atenția lor este în altă parte și nu la profesor, motiv pentru care în ultimii doi ani, o parte dintre copii au acum mai multe lacune. De cealaltă parte, profesorii îi liniștesc pe adulți. Spun că, majoritatea unităților de învățământ sunt pregătite cu măști și dezinfectanți, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții de siguranță.
Școala online între sărăcie și teme făcute la lumina lumânării: sute de suflete chinuite vor o șansă la educație

Case fără electricitate ori fără semnal la internet, elevi care își fac temele la lumina lumânării ori care își încarcă tableta primită de la școală la vecini. Este situația dramatică, dar reală cu care se confruntă unele familii din județul Constanța la sfârșitul anului 2021. Din cauza procentului de vaccinare al profesorilor care nu depășește 60%, 31 de unități de învățământ din județ funcționează în regim online. Din păcate, cei care nu dispun de condiții decente de trai ori de un dispozitiv electronic vor rămâne în urmă, iar anul școlar pentru ei poate fi compromis.
Elevii constănțeni, dornici să se reîntoarcă în bănci. Ei speră ca școala online să rămână doar o amintire

De luni, elevii se vor întoarce în bănci. După două săptămâni în care aceștia s-au aflat într-o vacanță impusă de pandemia de coronavirus, ei își pot revedea acum colegii. Însă numai în anumite condiții. Pentru ca educația să continue, Președintele României, Klaus Iohannis a menționat că pragul de vaccinare al angajaților din instituțiile de învățământ trebuie să depășească pragul de 60%, iar regulile sanitare din instituții trebuie respectate de toată lumea.
O parte dintre elevii constănțeni nu sunt mulțumiți de intrarea în vacanță: „Am fi preferat să fi fost în online aceste două săptămâni”

Elevii constănțeni sunt nedumeriți și plin de întrebări. Tinerii au intrat în vacanță „forțată” pentru două săptămâni. Această perioadă haotică îi întristează deoarece și-ar fi dorit să rămână în bănci sau măcar în mediul online. Unii cred că această pauză o să le facă mai mult rău decât bine. Și asta pentru că, susțin elevii, materia care va fi pierdută nu cred că va putea fi recuperată în doar o săptămână, așa cum a propus ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Mai mult, nu vor să susțină tezele, ci să dea teste cu subiect unic.
Mersul fizic la școală naște noi discuții: în timp ce unii constănțeni sunt de acord, alții cer mutarea cursurilor în mediul online

Creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus din ultima perioadă i-a făcut pe unii părinți să tragă un semnal de alarmă ministrului educației. Federaţia Naţională a Părinţilor solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, suspendarea cursurilor în format fizic şi mutarea lor în online în cazul localităților unde incidența depășește 6 la mia de locuitori. Motivul este teama de a nu se îmbolnăvi elevii, profesorii, dar și membrii familiilor lor.
Păreri împărțite în rândul constănțenilor față de menținerea școlilor deschise: unii cred că este riscant, în timp ce alții nu mai vor ore online pentru copiii lor

Școlile rămân deschise indiferent de numărul de infectări. Pragul de 6 la mia de locuitori a fost desființat de Comitetul Tehnico-Științific din Ministerul Educației și Cercetării. Această variantă nu este văzută însă cu ochi buni de către toți profesorii. Dascălii susțin că este destul de riscant atât pentru ei, cât și pentru elevi. De cealaltă parte, părinții constănțeni vor ca unitățile de învățământ să nu se închidă, iar orele să se desfășoare fizic nu în mediul online. De asemenea, se iau în calcul testarea copiilor de două ori pe săptămână, dar și introducerea certificatului verde pentru cadrele didactice.